Nebezpečí, dramata,
lidské osudy. Jak jsem se sem dostal?
V minulých dílech: Lži byly vyřčeny, přátelství
zničena, práce nenáviděna a změny s koncem započaly.
Zbývaly tři dny do mého konce působení v Boston Pizze.
Tři pouhé dny a byl to pátek, který tohle odpočítávání započal. Pátek, kdy jsem
přišel a zjistil, co se stalo. Pátek, který byl jedním z nejvíce rušných
pátků za celou historii mé práce v Boston Pizze. A já byl sám. Vern tady
nebyl. Místo něj za mnou přiběhl Alan, celý nadšený, aby mi řekl tu velkou
novinu. Vern byl vyhozen. Dostal padáka a už se nikdy nevrátí. Nikdy. Ne, že
bych o tomhle dni taktéž nesnil, ale lepší by bylo, kdyby se to stalo třeba až
po mém odchodu a ne v den, který bude takhle rušný, načež já tam budu zase na všechno sám. Takže jsem si to opět nečekaně vyžral a Vern mě opět jednou naštval
a to i ze záhrobí (toho pracovního). Nicméně sbohem, Verne. Nebudeš mi chybět.
A teď nějaké dobré zprávy. Pamatujete si, jak jsem ještě
před nedávnem psal, že už se Justin s Corey nebaví? Tak po nějaké té době
se spolu opět spřátelili a jejich vztah je znovu na dobré cestě. Ovšem už jen
té přátelské.
Stejně tak drama s mými dýšky nebylo tak dramatické.
Clayton za mnou přišel a řekl mi, že pro mě něco má a ať chvíli počkám. Stalo
se to hned ve čtvrtek po mém dni volna. Chvíli jsem tedy čekal, až po pár minutách
dorazil i s několika obálkami. „Pamatuješ, jak jsem tě tehdy najal a řekl
ti, že dýška dostaneš až po 90ti dnech?“ přikývl jsem. „Tak tady jsou. Neztrať
to. Je tam opravdu hodně peněz.“ Poděkoval jsem, ale obálky neotevřel. Vlastně
ani po návratu domů ne. Ještě po té, co jsem ráno vstal, nechal jsem je jen tak
ležet na nočním stolku. Nevěděl jsem kolik tam je, nevěděl jsem nic. Jen, že
tam, dle slov Claytona, bude opravdu hodně. Možná jsem si v tu chvíli
chtěl ještě na moment užít ten pocit očekávání. Přece jen, čekal jsem na ně 3
měsíce a najednou byly tady. Všechny najednou. V šesti obálkách. Po obědě
jsem se rozhodl, že je jednu po druhé pomalu otevřu a to jsem také udělal. A
měl pravdu. Bylo tam hodně. Víc ale neprozradím. Snad jen, kdybych skončil o
týden dřív, nedostal bych ani floka. Takhle mám vše.
A teď k tomu, co jsem sliboval z minula a to je
obyčejný den dishwashera v Bostan Pizze. Shrnout by se to dalo jednou
anglickou větou „Same Dishes“. Můj pracovní den začíná v pět odpoledne. To přijdu,
přihlásím se do systému a hned na to začnu umývat to, co nestihl můj kolega
přede mnou. Většinou jsou to talíře, příbory, pár plastikových krabic a
podobné. Co z tohohle stihnu mezi pátou a šestou je mé plus. Po šesté však
začíná ruch z lidí, co jdou na večeři a to je též nejdrsnější a nejnáročnější čas
za celou směnu. A vlastně i celý den. Nyní už ignoruji veškeré plastikové krabice a dávám si pozor
pouze na talíře, pánve na vaření, mísy a misky do kuchyně a jednou za čas na
skleničky (tři typy – pro dospělé, děti a kávové). Tento ruch trvá povětšinou tak
hodinu až 90 minut. Po té se vše uklidní a já můžu opět pokračovat v plastikových
krabičkách různých velikostí a podobně. Po deváté hodině už se ke mně dostávají
i kovové kýble, přístroj na čepování nápojů, solničky, různé krájecí desky,
nože aj. samozřejmě opět kombinované se vším, co dělám celou tu dobu před tím.
Talíře.
Přestávky si beru obvykle tak v 9:30. Z praxe mi to vychází jako nejvhodnější doba. Během tohoto času většinou přejdu přes parkoviště do Walmartu a buď si udělám nákup, nebo si jen sednu na chodbě na lavičku, pustím mp3 a sleduji lidi. Naproti mě byl ještě donedávna tento "obraz". Ano, je to jen jakýsi ťápanec štětcem na stěně, ale já si nemůžu pomoct. Prostě v tom vidím lebku zlého klauna a kdo ne, toho půjde strašit. V tuhle dobu (je tomu asi tři dny), už tam bohužel není, jelikož byl přemalovaný. Po půl hodině se vracím zpět do práce, kde pokračuji s posledním nádobím.
Na konci směny ještě umyji protiskluzové rohožky jak z baru, tak
ty, co mám pod sebou a na to už jen zbývá zamést podlahu a po té ji vytřít
mopem. Já konkrétně vymývám toalety pro zaměstnance, odpočinkovou místnost a svou dishwashing zónu. Naštěstí jsou to velmi malé plochy. Kuchaři to mají horší. Ještě vynést odpadky, poslední úpravy a hotovo. Celý tenhle proces pak trvá cca 6 až 8
hodin, dle toho, kolik lidí přijde. Nejvíce rušné dny jsou logicky pátek a
sobota, nejnudnější je pondělí. To není opravdu skoro co dělat. A samozřejmě
vše, co umyji, musím také zanést na správné místo. Během nejrušnějších dnů jsme
tam tedy proto dva, protože v té rychlosti jeden nestíhá jak umývat, tak
zanášet věci. Ještě pro zajímavost, denně mi projde rukama tak přes 2000 talířů (Spíš víc. Je to jen můj prostý odhad.), 50 pánví (mnohdy hodně připečených), 100 misek, 100 plastikových krabiček atd. atd. a během jejich zanášení pak nachodím i nějaký ten km.
A proč to sem píši? Možná, aby si lidé, kteří třeba plánují dělat tuhle práci někde v zahraničí, nedej Bože přímo v Boston Pizze, uvědomili, co všechno to vlastně obnáší. Připravte se, že někdy to je opravdu náročné jak po fyzické, tak hlavně po psychické stránce, kdy na vás náhle ječí, že došly malé bílé misky a oni je opravdu potřebují, protože přece nemůžou to jídlo naložit do identické misky o 3 cm delší. Ale to už je jiný příběh. Navíc celou tu dobu stojíte na vlastních nohách a kdo není zvyklý, tak ať se zpočátku připraví na velkou bolest. První týden jsem byl rád, že dojdu do práce a z práce domů. Zbytek dne jsem pak proležel a sotva jsem si zašel pro nějaké to jídlo do kuchyně. Ono, stát 8 hodin v práci na nohou, poletovat tam, tahat se se vším v rukou a že některé věci jsou dosti těžké, je přece jen dostatečně náročné.
Přestávky si beru obvykle tak v 9:30. Z praxe mi to vychází jako nejvhodnější doba. Během tohoto času většinou přejdu přes parkoviště do Walmartu a buď si udělám nákup, nebo si jen sednu na chodbě na lavičku, pustím mp3 a sleduji lidi. Naproti mě byl ještě donedávna tento "obraz". Ano, je to jen jakýsi ťápanec štětcem na stěně, ale já si nemůžu pomoct. Prostě v tom vidím lebku zlého klauna a kdo ne, toho půjde strašit. V tuhle dobu (je tomu asi tři dny), už tam bohužel není, jelikož byl přemalovaný. Po půl hodině se vracím zpět do práce, kde pokračuji s posledním nádobím.
Lebka zlého klauna na stěně |
A proč to sem píši? Možná, aby si lidé, kteří třeba plánují dělat tuhle práci někde v zahraničí, nedej Bože přímo v Boston Pizze, uvědomili, co všechno to vlastně obnáší. Připravte se, že někdy to je opravdu náročné jak po fyzické, tak hlavně po psychické stránce, kdy na vás náhle ječí, že došly malé bílé misky a oni je opravdu potřebují, protože přece nemůžou to jídlo naložit do identické misky o 3 cm delší. Ale to už je jiný příběh. Navíc celou tu dobu stojíte na vlastních nohách a kdo není zvyklý, tak ať se zpočátku připraví na velkou bolest. První týden jsem byl rád, že dojdu do práce a z práce domů. Zbytek dne jsem pak proležel a sotva jsem si zašel pro nějaké to jídlo do kuchyně. Ono, stát 8 hodin v práci na nohou, poletovat tam, tahat se se vším v rukou a že některé věci jsou dosti těžké, je přece jen dostatečně náročné.
No a protože v každém hororu se ještě objeví na konci nečekaně
ruka, aby to celé zdramatizovala a samotný film protáhla, protáhla se i má doba
práce v Boston Pizze a to až do pátku. Takže dnes je úterý a mně zbývá
odpracovat ještě další tři dny. Asi jsem masochista, ale co se dá dělat. Mohl
jsem skončit už včera. Peníze se však hodí a káva a pití zdarma taktéž. A pak také, ze všech těch počítačových her jsem zvyklý, že finále má být drastičtější a pro mě by pondělí opravdu nebylo výzvou. Takhle skončím v pátek, v nejrušnější den. Tak snad tedy přijde i ten finální boss. V příštím
díle Vás bude čekat setkání s osazenstvem Boston Pizzy a nečekaný závěr
všeho. Přijde totiž finále. Do té doby, nádobí zdar!
Já chci vědět ty dýška! Napiš mi to jako zprávu na FB, jo? :D
OdpovědětVymazat