úterý 11. prosince 2012

Sobotní probuzení


Už druhý nadpis se slovem "sobotní" v tomto měsíci. Konec světa se blíží!

Sobotní rána pro mě většinou neexistují a to z jediného důvodu. Nikdo není doma a tak se obvykle nevzbudím dříve jak po desáté hodině. Tahle sobota ale byla skutečně jedinečná. Spím si tak ve své úžasné posteli, když se najednou otevřou dveře mého pokoje a v nich stojí Peter. Co to? Co tu dělá v našem bytě? V mém pokoji? Jak se sem dostal? Celý rozespalý ještě nechápu, co to na mě mele. Prý cosi furnace man blablabla a dá mi ještě vědět. Jak mám kruci vědět, co je to furnace man? No dobrá, odpověděl jsem mu a po té co odešel, šel jsem se pro jistotu osprchovat. Udělal jsem dobře, protože za chvíli kdosi zaklepal na dveře. Otevřel jsem a byl to furnace man!

Jednalo se o jakéhosi týpka, který sem šel pracovat. A prý bude potřebovat protáhnout k nám do bytu obří potrubí skrze mé okno. V mém pokoji. Chápete to? Tak jsem tedy vyklidil vše, co se nacházelo pod oknem, a okno otevřel, načež sem milý chlapec strčil onu slavnou obří trubku a zavlékl ji až kdesi doprostřed basementu. To otevřené okno bylo velmi praktické, protože venku bylo zhruba -19 stupňů. Tak jsem si oblékl mikinu a s oťasem se přestěhoval do kuchyně. Tam si udělal snídani a povídal si s lidmi na skypu. Na FB si pak dodatečně přečetl zprávu od Petera, že se mám připravit na na pana Furnace mana. Zajímavé bylo, že mi ji napsal v 7 ráno, protože včera ještě určitě nevěděl, že sem přijede a navíc všichni sedíme na FB už od samého východu Slunce. Děkuji ti Peteře za brzkou informaci. Velmi mi pomohla. Chlapec ale příliš rychle nepracoval. Jeho činnost spočívala v tom, že vytáhl jakousi nasávací trubičku a strkal ji do děr ve zdech (čti našeho topení), čímž je čistil.

Okno bylo otevřené už asi hodinu a já cítil, jak mi na nose začíná růst rampouch. Naštěstí už po chvíli vše dokončil, sklidil a já mohl okno zavřít. Problém ale nastal v tom, že vytopit tak veliký prostor s tímhle úžasným topením, které se aktivuje jednou za čtvrt hodiny a vypouští teplý vzduch asi deset vteřin, se moc rychle nepodaří. A tak jsme až do večera mrzli. Nakonec se Jana odhodlala napsat Peterovi vzkaz, aby víc přitopil, jinak zde zemřeme umrznutím. Ano, další nesporná výhoda našeho basementu. Topení se ovládá z vrchního bytu. No nejsou ti Kanaďané technologicky vyspělí? Večer už u nás bylo docela teplo, ale co čert nechtěl, netekla teplá voda. A netekla ani den další, takže nedělní sprchování byl skvělý otužilecký zážitek. Ale to už je, milé děti, jiný příběh.







Potrubí v našem basementu

Žádné komentáře:

Okomentovat