středa 17. října 2012

Zombie!


Tajemná společnost, Umbrella corporation, vyrábějící genetické zbraně měla spousty laboratoří ukrytých po celém světě. První, odhalená v roce 1997, byla v Raccoon Forrest, druhá v nedalekém městečku Raccoon city o rok později. Obě místa musela být vypálena a srovnána se zemí. Svědci hovořící o oživlých mrtvých byli umlčeni. Veškeré důkazy jsou zničeny. Teď se ale objevila laboratoř třetí. Pod Calgary city. A veškeré zlo, včetně věčně hladovějících zombie z ní uteklo.

Sobota 13. Říjen 2012
Calgary - Downtown

Když Pablo vyšel z autobusu, poznal, že něco není v pořádku. Byl to jen takový pocit, ale něco bylo jinak. Kde jsou všichni? Většinou bývá downtown plný lidí, ale dnes? Pokračoval dále. Musel se dostat do práce avšak na zastávku C-trainu  vlak nepřijížděl. Jen malá cedulka na kraji nástupiště varovala, že je mimo provoz. Musel tedy pěšky. „Typický víkend,“ pomyslel si, když v tom proti němu kráčela zakrvácená dívka. Byla evidentně v pořádku, ale proč je celá od krve? Něco se tady děje! Možná nějaká nehoda. Z povzdálí byl slyšet hluk. Skuhrání, bolest, utrpení. Pablo, zvědav co se tam odehrává, vběhl do nedalekého parku. A tam to bylo! Zápach a hnijící maso. A také stovky obživlých zombie!


Konečně jsem měl možnost poprvé v životě účastnit se, alespoň na chvíli, zombie pochodu. Pořád jsem si říkal, že bych to chtěl někdy vidět naživo v Praze, ale nikdy nebyla příležitost. A když to holt nejde v Česku, tak alespoň tady v Kanadě. I když jsem se teda mohl účastnit jen na chvíli.Naštěstí jsem si to pořádně užil a byl z toho nadšený! Dokonalost! No a příště už se snad zúčastním i aktivně. Jinak tady pár fotek nejlepších kostýmů :)


Nebohá dívka netuší, že za chvíli bude sežrána
Naštěstí přišli na pomoc Strážci Vesmíru
Zombie epidemie se nevyhnula ani zdravotnictví

PS. Kdo nepoznal, tak začátek článku je z her Resident Evil

2 komentáře:

  1. hej dej pak vedet jak budes v CR. Kdyz to pujde rad btch to v praglu videl taky a pripadne se i zucastnil

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám v plánu účastnit se aktivně. Bude to sranda.

    OdpovědětVymazat